Levendulás-citromos testradír
Amire szükségetek lesz:
- 1 csésze durva szemű cukor
- 4 evőkanál kókuszolaj
- 10 csepp levendula illóolaj
- 10 csepp citrom illóolaj
- 5 csepp ételfesték (elhagyható)
Így készítsétek el:
A kókuszolajat öntsétek egy mikrózható tálba és melegítsétek körülbelül 20-25 másodpercig – ne legyen nagyon forró, hiszen utána magatokra kell majd kenni. Ha kész, keverjétek össze a cukorral, illetve tetszés szerint az ételfestékkel, a végén pedig adjátok hozzá a levendula és a citrom illóolajat is. Azonnal használhatjátok, de üvegbe töltve akár ajándékba is adható. ;)
Az ötlet erről az oldalról származik.
Testradír lime-os változatban
Amire szükségetek lesz:
- 1 csésze kókuszolaj
- fél csésze avokádóolaj
- 4 csésze barna cukor
- 4 lime (lehetőleg bio minőségű)
Így készítsétek el:
Keverjétek össze a kókuszolajat és az avokádóolajat, majd adjátok hozzá a többi hozzávalót – a lime-nak a leve, illetve a héja is kell bele. A cukornak nem kell benne elolvadnia, de fontos, hogy addig keverjétek a masszát, míg homogénné válik. Ezután töltsétek lezárható üvegbe és tegyétek a fürdőszoba polcára. Azért érdemes ilyen nagy mennyiségben készíteni, mert a keverék 2-3 hónapig is eláll.
Itt bukkantunk rá a testradír receptjére.
Habos, grapefruitos kényeztetés
Amire szükségetek lesz:
- fél csésze kókuszolaj
- fél csésze cukor
- 1 grapefruit héja és leve (lehetőleg bio minőségű)
- 10 csepp borsmenta illóolaj
- 25 csepp grapefruit illóolaj
- negyed teáskanál céklalé a színezéshez (elhagyható)
Így készítsétek el:
A kókuszolajat és a cukrot tegyétek egy magas falú tálba és kézi mixerrel dolgozzátok össze őket. Nem kell nagy sebességet használni, a lényeg, hogy masszává álljon össze. Adjátok hozzá a grapefruit héját, valamint a levét is, illetve a többi hozzávalót. Ha szeretnétek, hogy a testradír színes legyen, itt kell a céklalevet is beletenni. Keverjétek megint össze a kézi mixerrel – körülbelül 20 másodperc alatt krémes formát ölt. Kanalazzátok bele egy lezárható üvegedénybe és tároljátok a hűtőben.
Ide kattintsatok, ha kíváncsiak vagytok az eredeti receptre.
Szöveg: D.A.
Fotó: onelittleproject.com, spoonforkbacon.com, thekitchenmccabe.com