Főzz szuperélelmiszerekből! – Áfonyás-gránátalmás-zabpelyhes morzsasüti

Isteni recept a novemberi Nők Lapja Konyhából: könnyen elkészíthető, egészséges desszert, tele finom gyümölcsökkel.

23_morzsasuti1

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

10 dkg dió, 10 dkg zabpehely, 8 dkg margarin + a formához, 15 dkg áfonya, 1 nagyobb gránátalma magjai

Elkészítés:

1. A diót késsel aprítsuk morzsásra, keverjük el a zabpehellyel, morzsoljuk el a margarinnal. (Tehetünk bele 1 evőkanál cukrot, de nem szükséges!)

2. Kenjünk ki egy tűzálló tálat Rama Vajas Ízzel, az aljába szórjuk bele az áfonyát és a gránátalmaszemeket. Egyenletesen szórjuk rá a diós morzsát. 3200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre, amíg a teteje enyhén megpirul. Eddigre a gyümölcsök is levet engednek már.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC

SÜTÉS 20 PERC

KALÓRIA 427 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője