HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
10 dkg dió, 10 dkg zabpehely, 8 dkg margarin + a formához, 15 dkg áfonya, 1 nagyobb gránátalma magjai
Elkészítés:
1. A diót késsel aprítsuk morzsásra, keverjük el a zabpehellyel, morzsoljuk el a margarinnal. (Tehetünk bele 1 evőkanál cukrot, de nem szükséges!)
2. Kenjünk ki egy tűzálló tálat Rama Vajas Ízzel, az aljába szórjuk bele az áfonyát és a gránátalmaszemeket. Egyenletesen szórjuk rá a diós morzsát. 3200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre, amíg a teteje enyhén megpirul. Eddigre a gyümölcsök is levet engednek már.
ELKÉSZÍTÉS 20 PERC
SÜTÉS 20 PERC
KALÓRIA 427 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője