3 süti házilag a kávé mellé: a népszerű kávézólánc slágereit te is elkészítheted

Talán gyorsabb is megsütni őket, mint eljutni a legközelebbi kávézóig.

Amerika kedvenc kávézóláncának a kínálatát már az előtt fejből tudtuk, mielőtt itthon is üzletet nyitott volna, hiszen a jól felismerhető, szirént ábrázoló logójú kávézó annyi hollywoodi filmjelenetben feltűnt. A menü klasszikusait megkóstolva pedig mindenki számára nyilvánvalóvá válhat, miért rajonganak érte annyian a tengerentúlon. A Taste of Home gasztroportál cukrászai addig kísérleteztek, míg nem sikerült nekik tökéletesen lemásolniuk a kávézólánc legnépszerűbb sütijeit. A legjobb, ha sütés közben – és majd fogyasztás alatt is – elindítunk a YouTube-on egy karácsonyi lejátszási listát, és teljes lesz a kávézós hangulat.

Sütőtökkenyér

A sütőtök nagy kedvencünk a hideg hónapokban, a kávézólánc pedig nemcsak a sütőtökfűszeres tejeskávéjával, hanem a sütötökkenyerével is hívogat. Ha ebben a szutykos időben mégsincs kedvünk kimozdulni otthonról, nagyjából másfél óra alatt az asztalunkra varázsolhatjuk az isteni süteményt – ráadásul egyszerre 32 szeletet.

Fotó: Getty Images

Hozzávalók:

  • 40 deka sütőtökpüré (konzerves)
  • 4 nagy tojás
  • 175 milliliter olaj
  • 160 milliliter víz
  • 40 deka cukor
  • 34 deka méz
  • másfél teáskanál vaníliakivonat
  • 44 deka liszt
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • másfél teáskanál só
  • másfél teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • fél teáskanál őrölt szegfűszeg
  • fél teáskanál őrölt gyömbér
  • 7 deka sózott tökmag

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 175 fokra. Egy nagy tálban kézi mixerrel keverjük össze a sütőtököt, a tojást, az olajat, a vizet, a cukrot, a mézet és a vaníliát. Egy másik tálban elegyítsük a lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket. A száraz hozzávalókat keverjük hozzá a sütőtökös keverékhez.
  2. A tésztát osszuk el két kivajazott kenyérformában. A tetejüket szórjuk meg tökmaggal.
  3. A kenyereket süssük hatvan-hetven percig, végezzünk tűpróbát. A formában hagyjuk állni tíz percet, ezután vegyük ki belőle, és sütőrácson hűtsük ki teljesen.

Még több sütőtökös kenyér receptet találtok ebben a cikkünkben – kattintsatok az inspirációért!

Citromtorta

Ez a klasszikus omlós és citrusos, a tetején található cukormáznak köszönhetően pedig éppen elég édes. Az ideális kísérő egy csésze kávé mellé. A változatosság kedvéért pedig akár muffinformában is kisüthetjük.

Fotó: Getty Images

Hozzávalók:

  • 11,5 deka puha vaj
  • 20 deka cukor
  • 2 nagy tojás
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • fél teáskanál citromkivonat
  • 21 deka liszt
  • fél teáskanál só
  • negyed teáskanál szódabikarbóna
  • 12 deka tejföl

A cukormázhoz:

  • 10 deka porcukor
  • fél teáskanál reszelt citromhéj
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Vajazzunk és lisztezzünk ki két mini kenyérsütőformát. (Az amerikai recept egészen pontosan 14,6 x 7,62 x 5,08 centiset ír.)
  2. Egy nagy tálban keverjük fehéredésig a cukrot a vajjal, ez nagyjából öt-hét perc. Adjuk hozzá a tojásokat, egyszerre csak egyet, és keverjük el alaposan. Mehet bele a citromhéj és a -kivonat is. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a szódabikarbónát. A vajas keverékhez adjuk hozzá kis adagonként, felváltva a száraz hozzávalókat és a tejfölt.
  3. A tésztát oszlassuk el az előkészített sütőformákban, és süssük őket kb. negyven percig. Végezzünk tűpróbát. A formában hagyjuk állni tíz percet, ezután vegyük ki belőle, és sütőrácson hűtsük ki teljesen.
  4. Egy kisebb tálban keverjük össze a máz összetevőit, majd kanalazzuk a sütemények tetejére.

Bogyós gyümölcsös torta

Az igazi kávéimádók a sütipultból is azt a desszertet választják, amely kihozza a kávé isteni ízét. Mivel a forró italban olykor a bogyós gyümölcsök is érezhetők, ez az egyszerre édes és fanyar sütemény tökéletes ízharmóniát alkot.    

Fotó: Getty Images

Hozzávalók:

  • 7,5 deka puha vaj
  • 15 deka cukor
  • 1 nagy tojás
  • 2 teáskanál reszelt citromhéj
  • 9,5 deka finomliszt
  • 9,5 deka teljes kiőrlésű liszt
  • fél teáskanál sütőpor
  • negyed teáskanál só
  • negyed teáskanál szódabikarbóna
  • 12 deka alacsony zsírtartalmú tejföl

A gyümölcsfeltéthez:

  • 7 deka cukor
  • 2 teáskanál finomliszt
  • fél teáskanál őrölt fahéj
  • 15 deka friss vagy fagyasztott áfonya (felengedve)
  • 7 deka friss vagy fagyasztott málja (felengedve)

A mázhoz:

  • 7 deka cukor
  • 2 teáskanál zsírszegény tej
  • pár csepp vaníliakivonat

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 175 fokra, és vajazzunk ki egy 22 centis kapcsos tortaformát.
  2. Egy nagy tálban keverjük fehéredésig a cukrot a vajjal, ez nagyjából öt-hét perc. Adjuk hozzá a tojást és a citromhéjat. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a szódabikarbónát. A vajas keverékhez adjuk hozzá kis adagonként, felváltva a száraz hozzávalókat és a tejfölt. Nagyon sűrű tésztát kell kapnunk, ezt oszlassuk el az előkészített formában.
  3. A gyümölcsfeltéthez keverjük össze a cukrot, a lisztet és a fahéjat, majd óvatosan forgassuk bele az áfonyát és a málnát. Oszlassuk el az egészet a tészta tetején. Süssük kb. ötven percig, végezzünk tűpróbát. Hagyjuk hűlni tíz percet sütőrácson, majd távolítsuk el a kapcsos peremet.
  4. Keverjük össze a máz összetevőit, és csorgassuk a tortára.

Kiemelt kép: Getty Images