HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
80 dkg cukkini | só, bors | 2 gerezd fokhagyma | olívaolaj | 10 dkg bébispenót | 25 dkg ricotta | 10 dkg sűrített paradicsom | 1 teáskanál szárított oregánó | 40 dkg hámozott, darabolt paradicsom (konzerv) | 15 dkg reszelt sajt (pl. gouda, edami, trappista) | 1 marék bazsalikom a tálaláshoz
1. A szárvégeitől megfosztott cukkinit vékony, 2-3 mm-es szeletekre vágjuk hosszában egy szeletelőgéppel. Kiterítjük, alaposan besózzuk, így pár perc alatt sok vizet kienged, és könnyebben formázható lesz.
2. A finomra vágott fokhagymát 1 evőkanál olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a bébispenótot, amikor kicsit összeesett, le is vesszük a tűzről. A ricottát a spenóthoz keverjük, sózzuk, borsozzuk, alaposan eldolgozzuk a krémet.
3. A sűrített paradicsomot kikeverjük kevés borssal és oregánóval. A sózott cukkinilapokat lemossuk, lecsepegtetjük, ismét kiterítjük. Megkenjük a ricottás krémmel, mindegyikre kanalazunk egy kis paradicsompürét, majd feltekerjük.
4. A tekercseket szorosan egymás mellett elhelyezzük egy kiolajozott tűzálló tálban, ráöntjük a hámozott paradicsomot, majd alaposan megszórjuk a reszelt sajttal. 160 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük 20-25 perc alatt. Tálalás előtt frissen vágott bazsalikomlevelet szórunk rá.
ELKÉSZÍTÉS: 40 PERC
SÜTÉS: 20-25 PERC
KALÓRIA: 404 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. júniusi számában jelent meg.
Recept: Hernyák Tomi
Fotó: Gyugyi Péter