Gyerekkorunk egyik kedvenc reggelije a kakaós csiga, de mi lenne, ha csavarnánk rajta még egyet? Mutatunk egy isteni, sós, vegán vendégváró csigaverziót!
Hozzávalók:
- 150g Dr.Oetker Creme Vega
- szárított oregánó (ízlés szerint, kb. 1tk)
- szárított bazsalikom (ízlés szerint, kb. 1tk)
- szárított majoranna (ízlés szerint, kb. 1tk)
- szárított kakukkfű (ízlés szerint, kb. 1tk)
- 1ek citromhéj (kb. 1 citromból)
- 50g növényi sajtalternatíva (parmezán ízű) + pár csipet a tetejére
- 3 gerezd fokhagyma
- petrezselyem (ízlés szerint, kb. 1 kis csokor)
- só, bors
- 1 csomag tejmentes leveles tészta (400g, élesztős, tejmentes)
- rizstej (kb. 2ek)
Elkészítés:
- Egy kis tálkában összekeverjük a Dr. Oetker Creme Vega növényi krémet a szárított zöldfűszerekkel. Ebbe most bazsalikom, oregánó, majoranna és kakukkfű került, de ízlés szerint variálható a fűszerezés. Adjuk hozzá a frissen aprított petrezselymet, a növényi sajtot, valamint reszeljük hozzá a fokhagymát és a citrom héját. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, kóstoljuk is meg, hogy biztosan ízlésünknek megfelelő legyen a fűszerezés. Alaposan keverjük össze a krémet.
- Nyújtsuk ki a leveles tésztát és kenjük meg a frissen elkészített krémünkkel. Érdemes spatulával jól elegyengetni a krémet, hogy egyenletes legyen a töltelék és szép, szabályos csigáink legyenek.
- Amikor a kenéssel megvagyunk, tekerjük fel a tésztát a rövid oldala mentén, majd vágjuk 1,5-2cm vastag csigákra. A tekercseket fektessük sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük meg a tetejüket kevés rizstejjel és szórjuk meg egy-egy csipet növényi sajttal is a csigákat. (Ha esetleg van otthon aquafaba – azaz csicseriborsó-konzervlé – érdemes azzal megkenni a csigákat.)
- Tegyük a csigákat 190°C fokra előmelegített sütőbe, ahol 15 perc alatt készre sülnek.
- A kész csigákat hagyjuk kicsit hűlni, majd fogyaszthatjuk is. Egyszerű és nagyszerű falatkák, kiváló vendégváró, de vihetjük házibuliba aprósüteménynek is. Egy biztos, mindenki ehet belőle, és garantáltan el fog fogyni!