Szívesen ennél egy kényeztető, meleg ételt, de nem kívánod már a klasszikus, nehéz ünnepi fogásokat? Ezt a gyors és könnyű ebédet neked találták ki!
Hozzávalók:
- 700g karfiol
- só
- bors
- 50g margarin
- 4ek olívaolaj
- kakukkfű ízlés szerint
- 200g zsemlemorzsa
- 300g Dr. Oetker Creme Vega (2 pohár)
- 100ml növényi tej
- 50g növényi sajt
- petrezselyem ízlés szerint
- darált dió
Elkészítés:
- A karfiolt megtisztítjuk, darabokra szedjük és só vízben feltesszük főzni, mikor már majdnem puha, levesszük a tűzről, leszűrjük és csepegtetjük.
- A margarint és az olajat serpenyőben megolvasztjuk. Beszórjuk a kakukkfüvet és a szemlemorzsát, majd aranybarnára pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Egy tálkába összekeverjük a Creme Vegát, a növényi tejet és a sajtot. Ízesítjük petrezselyemmel, sóval, borssal
- Egy közepes tepsit kicsit kiolajozunk. Beleszórjuk a zsemlemorzsa felét és ráhalmozzuk a karfiol rózsákat. Egyenletesen a tetejére öntjük a szószt végül megszórjuk a maradék zsemlemorzsával és darált dióval.
- A tepsit előmelegített sütőbe tesszük és 200-220°C fokon 40 percig sütjük.
- Tálaláskor teszünk a tetejére egy kanál Creme Vegát és megszórjuk petrezselyemmel.