Recept videó: Tárkonyos zöldségraguleves burgonyagombóccal (x)

Egy tál forró és laktató zöldségleves, nemcsak az immunrendszerünket, hanem az energiaszintünket és a jó közérzetünket is támogatja a hűvös, téli napokon. Ezt a ragulevest fűszeres burgonyagombóckákkal gazdagítottuk, nézzétek csak – és persze próbáljátok ki!

Hozzávalók:

A raguleveshez:

  • 2ek olívaolaj
  • 1db vöröshagyma
  • 1db petrezselyemgyökér
  • 250g ördögszekér gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2db sárgarépa
  • 200g zöldborsó
  • 1200ml zöldség alaplé
  • só (ízlés szerint)
  • tárkony (ízlés szerint)
  • citrom (ízlés szerint)

 A habaráshoz:

  • 100g Dr. Oetker Creme Vega
  • 1,5ek finomliszt

 A burgonyagombóchoz:

  • 250g főtt, áttört burgonya
  • 1,5ek finomliszt
  • bors
  • 0,5 csokor petrezselyem

Elkészítés:

  1. A finomra vágott vöröshagymát egy kevés olívaolajon pároljunk meg üvegesre. Ezután adjuk hozzá a kockákra vágott petrezselyemgyökeret, az ördögszekér gombát és a zúzott fokhagymát.
    Pirítsuk át a zöldségeket, amíg képződik egy enyhe pörzsanyag.
  2. Adjuk hozzá a kockákra vágott sárgarépát, a zöldborsót, végül öntsük fel alaplével. Sózzuk meg, amennyiben szükséges, majd adjuk hozzá a tárkonyt. Forraljuk fel, majd takarék lángon főzzük puhára a zöldségeket nagyjából fél óra alatt.
  3. A burgonyagombóchoz főzzük meg a burgonyákat, majd törjük át egy tálba. Amíg meleg a burgonya, addig adjunk hozzá egy kevés lisztet, sózzuk, borsozzuk meg finoman, és tegyük bele a finomra vágott petrezselymet. Kavarjuk át alaposan, ezután formázzunk belőle kisebb gombócokat.
  4. Óvatosan tegyük a gombócokat a levesbe, amiben pár perc alatt megfőnek majd.
  5. A habaráshoz keverjük össze a Dr. Oetker Crème Vega-t a finomliszttel alaposan, csomómentesre. Hőkiegyenlítéssel sűrítsük be a ragulevest, és forraljuk ki.
  6. Tálaljuk ízlés szerint friss citrommal.