Abszolút megértjük, ha nem akartok a forróságban a tűzhely mellett állni – mi sem különösebben lelkesedünk érte –, pont ezért egy olyan recepttel készültünk, amihez nem kell a sütőt bekapcsolni.

HOZZÁVALÓK EGY 22 CM ÁTMÉRŐJŰ TORTÁHOZ:

Az alaphoz: 12,5 dkg vaj/margarin + a formához | 5 dkg porcukor | 20 dkg kekszmorzsa
A töltelékhez: 10 dkg fehér csokoládé | 4 dl hideg habtejszín | 25 dkg mascarpone | 5 dkg porcukor | 1 teáskanál zselatin
A díszítéshez: 3 dl málnaszörp | 25 dkg erdei gyümölcs | 2,5 teáskanál zselatin

1. Az alaphoz megolvasztjuk a vajat/margarint, majd a porcukorral összekevert kekszmorzsára öntjük, eldolgozzuk. Nem áll össze tésztává, de ha összenyomjuk, tapadnia kell. Ha nem, adunk hozzá 1-2 evőkanál vizet.

2. A kekszalapot egy 22 cm átmérőjű, kivajazott, csatos tortaformába töltjük, jól lenyomkodjuk.

3. A töltelékhez gőz fölött megolvasztjuk a fehér csokoládét, félretesszük. A habbá vert tejszínt simára keverjük a mascarponéval, a cukorral és az olvasztott csokoládéval, majd hozzáforgatjuk a fél dl hideg vízben megduzzasztott, aztán (mikróban) megmelegített zselatint. A kekszalapra töltjük, hűtőbe tesszük, míg megdermed.

4. A díszítéshez forrásig hevítünk 2 dl málnaszörpöt és az erdei gyümölcsöt, majd hozzáöntjük az 1 dl málnaszörpben megduzzasztott, majd (mikróban) felmelegített zselatint. Szobahőmérsékletűre hűtjük, majd a torta tetejére öntjük.

5. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA: 4688 KCAL/EGÉSZ TORTA

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2017/2. számában jelent meg.

Recept: Urbán Gábor

Fotó: Körmendi Imre