Tobai Róbert ellenállhatatlan halas fogást alkotott!

Akinek eddig fejtörést okozott, hogy milyen halból készítse a karácsonyi főételt, annak nem kell tovább keresgélnie!

Hozzávalók 4 személyre:

1 fej vöröshagyma | olaj | 80 dkg csiperkegomba | 2 dl tej | 1,5 dl főzőtejszín | só, bors | 1 gerezd fokhagyma | 1 csokor petrezselyem | 1 teáskanál keményítő | 80 dkg pontyfilé | 1 teáskanál pirospaprika | 4 evőkanál liszt

  1. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, együtt pirítjuk tovább. Felöntjük a tejjel, a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, a zúzott fokhagymával ízesítjük, és 5-10 percig főzzük. Aprított petrezselyemmel megszórjuk, majd a kevés hideg vízzel elkevert keményítővel besűrítjük.
  2. A pontyfilét 4 egyforma darabra vágjuk, megsózzuk, a fűszerpaprikával kevert lisztbe forgatjuk, és serpenyőben, kevés olajon közepes lángon, mindkét oldalát közepes lángon 5-5 perc alatt megsütjük. A halat a gombamártással tálaljuk, kínálhatunk mellé főtt rizst vagy sült burgonyát.

Elkészítés: 35 perc
Kalória: 479 kcal/adag

Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2022/12. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.