HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
30 dkg farfalle (masnitészta) | só | 40 dkg bacon | 30 dkg koktélparadicsom | 2 darab szívsaláta vagy fél jégsaláta
A szószhoz: 6 dl natúr joghurt | 4 evőkanál majonéz | 4 evőkanál ketchup | só, frissen őrölt bors
1. A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. A bacont apróra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk. A paradicsomokat félbevágjuk, a salátát szétszedjük kis levelekre.
2. Összeforgatjuk a tésztát, salátát, paradicsomot, bacont, a kisült zsírját is.
3. A salátaöntet hozzávalóit összekeverjük, majd a tésztás részt átforgatjuk vele. (Indulásig vagy tálalásig hűtőben tartjuk.)
ELKÉSZÍTÉS: 25 PERC
KALÓRIA: 916 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. júniusi számában jelent meg.
Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője