HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 fej vöröshagyma | olívaolaj | 20 dkg füstölt sonka | 8-10 friss zsályalevél (vagy 3 evőkanál szárított zsálya) | 40 dkg fejtett bab | 30 dkg sárgarépa | 2 gerezd fokhagyma | tengeri só, frissen őrölt bors | 1 púpozott evőkanál liszt | 3 dl tejföl
1. Az apróra kockázott vöröshagymát dinszteljük meg kevés olívaolajon, adjuk hozzá a felkockázott sonkát, az aprított zsályát, pirítsuk ezt is 1 percig. Adjuk hozzá a babot, a hámozott, felkarikázott répát, illetve 1 gerezd zúzott fokhagymát.
2. Öntsük fel kb. 1,5 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk. Takarékon főzzük puhára a babot.
3. A lisztből 2 evőkanál olajon a másik zúzott fokhagymával együtt készítsünk fehér rántást, a levesből vett lével apránként hígítsuk fel, majd a tejföllel együtt keverjük fokozatosan vissza a leveshez, végül forraljuk össze.
ELKÉSZÍTÉS: 25 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA: 591 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. júniusi számában jelent meg.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője