HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
10 dkg finomliszt + a nyújtáshoz 10 dkg durumliszt 10 dkg vaj/margarin 2 evőkanál natúr joghurt
A feltéthez: 20 dkg krumpli 4 evőkanál tejföl, 1 tojás 10 dkg cheddar sajt, reszelve 15 dkg bébispenót 1 gerezd fokhagyma só, frissen őrölt bors
- A liszteket keverjük össze egymással és 1 teáskanál sóval. Morzsoljuk el a vajjal/margarinnal és a joghurttal. Gyúrjuk össze a tésztát, tegyük a befóliázott cipót hűtőszekrénybe 30 percre.
- A feltéthez a krumplit hámozzuk meg, karikázzuk fel vékonyan, és sós vízben főzzük elő (ne legyen teljesen puha!), majd szűrjük le.
- A tésztát nyújtsuk ki lisztezett felületen téglalap alakúra, fél cm vastagra. A tejfölt keverjük el a tojással, a reszelt sajttal, a nyers bébispenóttal és a zúzott fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk.
- Forgassuk össze lazán a leszűrt krumplival, majd terítsük az egészet a tésztára, hagyjunk körben 1 cm-es peremet szabadon. Süssük készre 200 °C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt.
ELKÉSZÍTÉS: 45 PERC + A TÉSZTA PIHENTETÉSE
SÜTÉS: 30 PERC
KALÓRIA: 549 KCAL/ADAG
További 5 isteni vegetáriánus receptet találtok a Nők Lapja Konyha december-januári számában!
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője