Bár az igazán lédús és édes őszibarack szezonja még kicsit odébb van, nem csüggedünk, mert a süteményekbe a roppanósabb, kicsit savanykás fajta is tökéletesen megfelel.

HOZZÁVALÓK 10-12 SZELETHEZ:

A piskótához: 3 tojás | 6 dkg cukor | fél csomag sütőpor | 7,5 dkg liszt
A krémhez: 4 dl tej | 7 dkg cukor | 1 rúd vanília kikapart magjai | 1 csomag vaníliás pudingpor | 4 dl hideg habtejszín | 2 teáskanál zselatin | 10 dkg málna | 15 dkg őszibarack (magozott mennyiség), felkockázva
A díszítéshez: kevés porcukor | 10 dkg barack | 5 dkg málna

1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a sárgáját, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.

2. Sütőpapírral fedett sütőlemezre kenünk a masszából egy 30×30 cm-es lapot, és 170 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük 6-8 perc alatt.

3. Amikor kihűlt, levágunk belőle egy akkora darabot, amivel ki tudjuk bélelni az alagútformát (kenyérforma), illetve egy akkora darabot, amekkora az forma talpa (ez lesz majd a sütemény alja).

4. A krémhez felforralunk 3 dl tejet a cukorral és a vaníliamagokkal, majd besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert vaníliás pudingporral. Kihűtjük, simára keverjük, beleforgatjuk a habbá vert tejszínt és az 1 dl hideg vízben megduzzasztott, majd (mikróban) forróra melegített zselatint, illetve a gyümölcsöket.

5. A formát kibéleljük sütőpapírral, belehelyezzük a piskótát, majd megtöltjük a krémmel. Befedjük a talpnak félretett lappal, és hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Tálalás előtt porcukorral szórjuk, és friss gyümölccsel díszítjük.

ELKÉSZÍTÉS: 45 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS: 6-8 PERC
KALÓRIA 239 KCAL/SZELET

A recept a Nők Lapja Konyha 2017. július-augusztusi számában jelent meg.

Recept: Urbán Gábor

Fotó: Acsai Miklós