Ellenállhatatlan és szaftos finomság hétvégére.

A csirkecomb egyszerű alapanyag, mégis a végtelenségig variálható. Íme:

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg felső csirkecomb | só, bors | olaj | 2 dl száraz fehérbor | 1 fej (kb. 8 gerezd) fokhagyma | 1 kávéskanál őrölt kurkuma | 2 dl főzőtejszín | 1 evőkanál keményítő | 3 darab paradicsom | 1 csokor petrezselyem

  1. A csirkecombokat megsózzuk, és magas falú serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalát 3-3 perc alatt elősütjük. Hozzáadjuk a fehérbort, a tisztított, karikára vágott fokhagymát és 1 dl vizet. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Kis lángon főzzük kb. 40 percet, közben az elpárolgott folyadékot vízzel pótoljuk (a főzési idő első felében le is fedhetjük).
  3. Ezután hozzáadjuk a kurkumát, a tejszínt és a kevés hideg vízzel kikevert keményítőt, majd összeforraljuk. Beledobjuk a kicsumázott, felkockázott paradicsomot és az aprított petrezselymet, még egyszer felforraljuk. Spagettivel tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 475 KCAL/ADAG

Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2023/01. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.