Tonhalas tésztasaláta nyári zöldségekkel, egyszerűen nagyszerű
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
30 dkg farfalle tészta (masnitészta) | 15 dkg zöldborsó | 2 cső kukorica | 1 nagy citrom kifacsart leve | 5 evőkanál olívaolaj | 1 csokor petrezselyem | só, frissen őrölt bors | 2 gerezd fokhagyma | 15 dkg koktélparadicsom | 15 dkg uborka | 15 dkg kápia paprika | 20 dkg olajos vagy sós lében eltett tonhal (konzerv)
1. A tésztát főzzük ki lobogó, sós vízben a leszemezett kukoricával és zöldborsóval együtt, szűrjük le.
2. Keverjük el a kifacsart citromlevet az olívaolajjal, az aprított petrezselyemmel, sóval, borssal és a zúzott fokhagymával. Adjuk a még langyos tésztához, forgassuk össze, fedjük le, hagyjuk így kihűlni.
3. A zöldségeket tisztítsuk meg, kockázzuk fel apróra. Keverjük el ezeket is a tésztával. A tonhalkonzervet szűrjük le, adjuk a tésztasalátához, és tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC
KALÓRIA: 516 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. július-augusztusi számában jelent meg.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője
Paradicsomos, uborkás bulgursaláta, a könnyed kedvenc
Egy saláta akkor lesz igazán jó, ha önmagában ugyanúgy megállja a helyét, mint köretként. A szóban forgó recept pont ilyen, fűszerezésének hála nagyon ízletes, ezért ha könnyű fogásra vágytok a melegben, ezzel nem foghattok mellé.
Ha kipróbálnátok a salátát, kattintsatok ide!
Nektarinos, cukkinis, kecskesajtos kuszkuszsaláta, az ínyenc fogás
Imádjuk, amikor különböző ízvilágok találkoznak egymással, ezért nem is volt kétséges, hogy a nektarin, cukkini és kecskesajt triumvirátusa az egyik kedvencünkké növi ki magát. Ha ínyencségre fáj a fogunk, mi erre szavazunk!
A receptet itt találjátok.
Almás, diós zellersaláta tojással, nem csak fogyókúrázóknak
Vigyáztok a vonalaitokra? Érthető, hiszen a fürdőruhaszezon kellős közepén járunk. Ebben az esetben az almával és dióval készült zellersalátánkat ajánljuk figyelmetekbe, ami azon túl, hogy finom, laktató is.
Ha elkészítenétek, kattintsatok ide a receptért!
Sült paprikás tésztasaláta, pirított szalonnával, a laktató finomság
Az igaz, hogy ehhez a fogáshoz be kell üzemelni a tűzhelyet, de a tésztasaláta szerencsére gyorsan megvan. Mire a tészta megfő, addigra a sült paprikás alap is elkészül, a végén pedig nincs más dolgotok, csak összekeverni az egészet. Minél nagyobb adag készül belőle, annál később kell újra fakanalat ragadni. ;)
A receptért kattintsatok ide!
Összeállította: D.A.
Fotó: Francsics Annamária, Nagy Tünde, Vrábel Kriszta