szakács

Jó, de mi legyen az ebéd? Heti menü: 02. 06. – 02. 12.

Neked is sokszor nyűg a főzés, hát még annak kitalálása, mit főzz aznap? Kérdésedre, miszerint mi is legyen az ebéd vagy vacsora, leggyakrabban a nem tudom, a valami, a nekem mindegy és az amit te gondolsz a válasz? Ötletekkel segítünk, hogy legalább az agyalós részt meg lehessen spórolni.

Ismerős, ugye? Van otthon ez is-az is, az ember mégse tudja, mit is kéne főzni. Mintha mindig ugyanaz a néhány étel lenne műsoron, a többiek meg hiába unják épp úgy, mint te, semmilyen jobb ötlettel nem állnak elő. Most jövünk mi! Íme egy egyszerű és szezonális ételekből álló lista, amiben mindenki talál kedvére valót! Hát még az, aki hozzám hasonlóan ugyan neki nem állna kétszer főzni egy nap, és biztosan nem főz hétköznap levest – és másodikat sem, – nekik több mint egy hétre elég lehet az inspiráció. Figyelem: recepteket most csak mutatóban közlünk, a lényeg a közös ötletelés, és hogy rászokjunk a heti tervezésre, amivel kapcsolatban korábban ebben a cikkünkben adtunk ötleteket. 

hétfő:

  • reggeli: céklakrémes szendvics, retek
  • ebéd: paradicsomleves, túrós tészta
  • vacsora: gyors lencsekence pirítóssal, hagymával

kedd:

  • reggeli: zöldséges omlett, savanyúság
  • ebéd: sültpaprika-krémleves, rizses hús
  • vacsora: tonhalkrém, pirítós, zöldség

szerda:

csütörtök:

  • reggeli: éjjel kelt kifli, vaj, savanyú káposzta
  • ebéd: rántott leves, vega rakott krumpli
  • vacsora: főtt virsli, mustár

péntek:

szombat:

  • reggeli: túrókrém/házi körözött újhagymával
  • ebéd: karfiolkrémleves, paradicsomos húsgombóc spagettivel
  • vacsora: rizskoch

vasárnap:

  • reggeli: amerikai palacsinta sült almával
  • ebéd: almaleves, sült csirke, vele sült gyökérzöldségekkel
  •  vacsora: langyos téli saláta

Jó étvágyat mindenkinek!

Kiemelt kép: Getty Images