A Valentin-nap kiváló alkalom arra, hogy a hétköznapi rohanásban kényeztessük egy kicsit a párunkat.

Néhány finom fogásnak a hölgyek és urak is garantáltan örülnek majd – Vrábel Kriszta könnyen elkészíthető, ínycsiklandó levesével lehetetlen mellélőni!

Hozzávalók 4 személyre:

1 kis fej vöröshagyma | 1 gerezd fokhagyma | olívaolaj | 2,5 dkg liszt | 1 dl száraz fehérbor | 1 liter leszűrt húsleves | 1 dl főzőtejszín | 15 dkg cheddar sajt | 1-1 kis csokor bazsalikom, petrezselyem, kakukkfű

  1. Az aprított vöröshagymát és fokhagymát 2 evőkanál olívaolajon dinszteljük puhára, majd szórjuk rá a lisztet, és fokozatosan öntsük fel a borral, keverjük csomómentesre. Öntsük fel a levessel és a tejszínnel.
  2. Forraljuk össze, főzzük 10 percet, majd keverjünk el benne 10 dkg reszelt sajtot és az aprított zöldfűszereket. Sajttal megszórt pirítóssal kínáljuk.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
KALÓRIA 315 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2019/02. lapszámában jelent meg.