A Gullón cukormentes kekszek cukor hozzáadása nélkül készülnek, és remekül használhatóak a konyhában alapanyagként is! Mutatunk egy könnyen elkészíthető kávés desszertet!
Hozzávalók:
- 250g Gullón cukormentes keksz
- 50g porédesítő
- 1dl feketekávé
- 1ek rumaroma
- 125g teavaj
- 3-4ek zabpehely, szükség szerint
- 100g cukormentes fehércsokoládé
- 2ek kókuszzsír
- fahéj
- eper
- kávébab
Elkészítés:
- A kekszet késes aprítóban finomra daráljuk, majd hozzáadjuk a porédesítőt, a kávét, a rumaromát és az olvasztott vajat. Alaposan összeturmixoljuk. Ha a masszát túl hígnak éreznénk, kevés zabpehely hozzáadásával javíthatunk az állagán.
- A kekszes süteményalapot egy frissentartó fóliával bélelt őzgerincformába kanalazzuk, és a tetejét elegyengetjük. Hűtőben kidermesztjük – legalább két órára érdemes betenni.
- A fehércsokoládé-mázhoz a csokoládé kb. kétharmadát vízgőz felett összeolvasztjuk a kókuszzsírral. Amikor már egynemű, levesszük a vízgőzről és hozzákeverjük a csokoládé maradék harmadát, így temperálva a csokoládémázat.
- A dermesztett süteményalapot kiszedjük az őzgerincformából, eltávolítjuk róla a fóliát, majd bevonjuk az olvasztott fehércsokoládéval. Ehhez érdemes rácsos felületre tenni, hogy a felesleges csokoládé le tudjon csepegni.
- A még nedves csokoládé-bevonatot meghintjük fahéjjal, majd negyedrét vágott eperrel és kávébabokkal díszítjük.
- Legalább két órát hűtőben dermesztjük, majd éles késsel szeletelve tálaljuk.