Mustáros sertésszűz szalonnával és paprikával: a nyársra húzott ebéd

Bár valószínűleg grillen készítve a legfinomabb, ez a recept ugyanúgy elkészíthető a serpenyőben vagy a sütőben, mint a szabad ég alatt.

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

2 evőkanál mustár | 1 evőkanál Worcester-szósz | 8 szál borsikafű | 1 teáskanál erős paprika krém | 50 dkg sertésszűz 1-1 piros és zöld kaliforniai paprika | 40 dkg főtt füstölt császárszalonna | só, bors| kevés olaj (opcionális)

1. A mustárt, a Worcester-szószt, a borsikafüvet és a paprikakrémet összekeverjük. A megtisztított húsból 2×2 cm-es kockákat vágunk, a szószba tesszük, jól beledörzsöljük, 1 napig/éjszakát állni hagyjuk a hűtőben lezárható edényben.

2. Másnap a paprikából és a szalonnából is 2×2 cm-es kockákat vágunk, majd a hússal felváltva nyársra húzzuk. 3 Megkenjük olajjal, tepsibe tesszük, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. Ha grillen készítjük, nem kell olajozni, de jóval több lesz a sütési idő és félidőben meg kell fordítani a nyársat. (Közepes lángon készítjük.)

ELKÉSZÍTÉS: 40 PERC + PÁCOLÁS
KALÓRIA: 881 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2017. július-augusztusi számában jelent meg.

Recept: Tobai Róbert

Fotó: Gyugyi Péter