Tobai Róbert melengető finomsága a Nők Lapja Konyha archívumából.

A karalábé elég megosztó zöldség, de azt még általában az „ellenzői” is elismerik, hogy csodás leveseket lehet készíteni belőle (citromos-sonkás verzióban is isteni!). Be is bizonyítjuk!

Hozzávalók 4 személyre:

1 fej vöröshagyma | 5 dkg vaj | 20 dkg sárgarépa | 40 dkg karalábé | só, durva bors | 1 teáskanál cukor | csipet kurkuma | 30 dkg csirkemellfilé | 2 darab citrom | 1 dl főzőtejszín

  1. A finomra vágott vöröshagymát lepirítjuk a vajon, majd hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott répát és karalábét, sót, borsot, cukrot és a kurkumát. Felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi.
  2. A csirkemellet 1×1 cm-es kockákra vágjuk, sós vízben, külön edényben leforrázzuk.
  3. Amikor a zöldség félig megpuhult, hozzáadjuk a leforrázott csirkemellet, együtt főzzük készre, a végén adjuk hozzá a tejszínt, összeforraljuk. Az elpárolgott vizet pótoljuk, a végén a citromlével ízesítjük. Tálaláskor szórhatunk aprított petrezselymet a tetejére.

ELKÉSZÍTÉS 40 PERC
KALÓRIA 301 KCAL/ADAG

Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2019/02. lapszámában jelent meg.