HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
3 közepes cékla, 4 egész csirkecomb, só, őrölt tarka bors 30 dkg lencse, előzőleg beáztatva, 3 darab babérlevél 1 szál friss rozmaring, 2 fej vöröshagyma, 3 evőkanál olívaolaj 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál vaj
1. A céklákat megmossuk, majd héjastól alufóliába csomagoljuk. 180 °C-os sütőben addig sütjük, amíg villával vagy hústűvel könnyen bele tudunk szúrni. Kivesszük a sütőből, langyosra hűtjük.
2. A csirkecombokat sózzuk, tarka borssal bedörzsöljük, majd egy tűzálló edénybe vagy tepsibe rakjuk bőrrel felfelé. A céklák mellé helyezzük a sütőbe, és kb. 40 perc alatt készre sütjük. Mikor ropogós a bőre és átsült a húsa, kivesszük, és tálalásig meleg helyen pihentetjük.
3. A leszűrt lencsét sós, babérleveles, rozmaringos vízben puhára főzzük. Mikor megpuhult, leszűrjük. A kihűlt céklákat meghámozzuk, felkockázzuk.
4. A finomra vágott vöröshagymát az olívaolajon pirítani kezdjük, öt perc után hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, közvetlenül utána pedig beleforgatjuk a lencsét és a felkockázott céklát. További öt percig főzzük, ha nagyon elfőné a levét, akkor kevés vízzel felöntjük. Végül sóval és tarka borssal ízesítjük, a vajat belekeverve besűrítjük, majd a csirkecombbal tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS: 45 PERC + CSIRKE- ÉS CÉKLASÜTÉS
KALÓRIA: 548 KCAL/ADAG
A Nők Lapja Konyha december-januári számában még 3 szuper lencsés receptet találtok!
Recept: Hernyák Tomi
Fotó: Kiszler János