Könnyű, finom és tele vannak zöldségekkel – mi biztosan nem csak az ünnepek idején fogjuk elkészíteni!
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg bőr nélküli lazacfilé | 25 dkg cukkini | 1 nagy kápia paprika | só, bors | 2 szál friss kakukkfű | olaj | 2 dl száraz fehérbor | 2 evőkanál édes csiliszósz
- A lazacot 3×3 cm-es kockára vágjuk. A cukkiniből ujjnyi vastag félkarikákat vágunk, a kicsumázott paprikát is felkockázzuk.
- Az alapanyagokat váltogatva nyársra húzzuk. Sózzuk, borsozzuk, a morzsolt kakukkfűvel megszórjuk.
- Serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk minden oldalát (oldalanként 2-3 perc alatt), adagonként ráöntjük a bort, lefedjük, és az így keletkező gőzben pár percig sütjük. Kivesszük, azonnal megkenjük a csiliszósszal. Burgonyapürét kínálhatunk mellé.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
KALÓRIA 313 KCAL/ADAG
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes