A meggylevesen túl is van élet, méghozzá nem is akármilyen! A következő recept egyszerű, de mégis bármelyik éttermi fogással felvehetné a versenyt.

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

60 dkg vegyes piros gyümölcs (málna, szeder, eper, áfonya, ribizli) | 1 rúd vanília kikapart magjai  | 4 evőkanál cukor | 1 rúd fahéj | 2 dl habtejszín | 4 szelet kalács

1. A gyümölcsöket megmossuk, ha szükséges, eltávolítjuk a szárakat. A vanília-rudat hosszában kettévágjuk, a magokat kikaparjuk. A gyümölcsöket 15-20 percig főzzük 6-7 dl vízzel, a cukorral, a fűszerekkel együtt, majd levesszük a tűzről. (Eltávolítjuk a vanília- és a fahéjrudat.)

2. A tejszínt egy tálba töltjük, egy merőkanálnyi levest szedünk hozzá. Jól elkeverjük, majd visszaöntjük a többi leveshez. Összekeverjük, ha szükséges, még cukorral ízesítjük a levest. Miután szobahőmérsékletűre hűlt, berakjuk a hűtőbe tálalásig.

3. Tálaláskor kenyérpirítóban megpirítjuk a kalácsot, majd felkockázzuk. A jéghideg levest a kalácskockákkal megszórva tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA: 370 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2017. július-augusztusi számában jelent meg.

Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina