HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
2 fej vöröshagyma | olívaolaj | 10 dkg húsos füstölt szalonna | 2 darab kápia paprika | 10 szem koktélparadicsom | só, bors | 20 dkg füstölt kolbász | 8 tojás | 4 szál újhagyma | 50 dkg rozskenyér | 2 gerezd fokhagyma
1. Egy nagy serpenyőben olívaolajon pirítani kezdjük a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott szalonnát. Mikor kisült a zsírja, rádobjuk a felkarikázott paprikát és a félbevágott paradicsomokat.
2. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt. 2-3 perc alatt kicsit összesül, ekkor a tetejére ütjük a tojásokat. Kb. 2 percig sütjük, majd lehúzzuk a tűzről, hogy a tojásfehérje megsüljön a ragu melegében, de a sárgája még éppen folyós maradjon. Tálaláskor megszórjuk felkarikázott újhagymával.
3. A rozskenyeret felszeleteljük, bedörzsöljük a meghámozott fokhagymával, majd meglocsoljuk olívaolajjal, és serpenyőben vagy 180 °C-os sütőben ropogósra sütjük, ezzel kínáljuk a tojást.
ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC
KALÓRIA 441 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. július-augusztusi számában jelent meg.
Recept: Hernyák Tomi
Fotó: Gyugyi Péter