Egy kis színt vinnétek a klasszikus fasírttal készült menüsorba? Csak annyit mondunk, adjatok hozzá cukkinit, szalonnát és öntsétek nyakon bazsalikommártással!

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

80 dkg darált sertéshús | 2 fej vöröshagyma | só, bors | 1 evőkanál mustár | olaj | 1 nagy cukkini | kb. 12 szelet bacon | 3 dl főzőtejszín | 2 dl tej | 20 levél bazsalikom | 1 evőkanál étkezési keményítő

1. A darált húst összekeverjük 1 fej aprított hagymával, sóval, borssal, a mustárral. Pogácsákat formázunk belőle, és mindkét oldalát elősütjük egy serpenyőben kevés olajon.

2. A szárvégeitől megfosztott cukkiniből ujjnyi vastag karikákat vágunk, a húspogácsa tetejére tesszük, és baconba csavarjuk a hússal együtt. Tepsibe helyezzük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben sütjük 10 percig.

3. A másik vöröshagymát finomra vágjuk, lepirítjuk kevés olajon. Hozzáadjuk a tejszínt és a tejet, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a bazsalikomlevelekkel. Amikor felforrt, besűrítjük a kevés hideg vízben elkevert keményítővel. Botmixerrel leturmixoljuk, végül a kisült fasírtokhoz adjuk.

ELKÉSZÍTÉS: 50 PERC
KALÓRIA: 763 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2017. július-augusztusi számában jelent meg.

Recept: Tobai Róbert

Fotó: Gyugyi Péter