Tobai Róbert olyan izgalmas fogással készült, ami amellett, hogy egészséges, színekben és ízekben is igen gazdag. Próbáld ki te is, ha nincs ötleted arra, mi legyen ma az ebéd! Íme:
Hozzávalók 4 személyre:
1 evőkanál édes csiliszósz | csipet gyömbérpor | 1 dl olívaolaj + a csirkéhez fél dl balzsamecet | 1 csokor retek | 20 dkg zsenge sárgarépa | 1 darab piros kaliforniai paprika | 1 darab paradicsom | fél kígyóuborka | 25 dkg salátakeverék | 25 dkg túró | 4 levél bazsalikom | 4 szál kakukkfű | 4 szál petrezselyem | 1 gerezd fokhagyma | só, bors | 1 tojás | fél zsemle | 4 egész csirkecomb
- Az öntethez a csiliszószt, a gyömbért, az 1 dl olívaolajat és a balzsamecetet összekeverjük.
- A zöldségeket megmossuk, felkarikázzuk/feldaraboljuk, keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a salátakeveréket, majd meglocsoljuk az öntettel.
- A túrót az aprított zöldfűszerekkel, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, a tojással és a vízbe beáztatott, majd kicsavart zsemlével összedolgozzuk, és a besózott csirke bőre alá habzsákból betöltjük.
- A csirkét tepsibe tesszük, meglocsoljuk olajjal, majd 170 ºC-ra előmelegített, légkeveréses sütőben 45 percet sütjük. A salátával tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
SÜTÉS 45 PERC
KALÓRIA 751 KCAL/ADAG
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes