Te is könnyebb falatokra vágysz az áprilisi hétvégéken, mint a megszokott rántott hús-sült krumpli kombináció?

Tobai Róbert olyan izgalmas fogással készült, ami amellett, hogy egészséges, színekben és ízekben is igen gazdag. Próbáld ki te is, ha nincs ötleted arra, mi legyen ma az ebéd! Íme:

Hozzávalók 4 személyre:

1 evőkanál édes csiliszósz | csipet gyömbérpor | 1 dl olívaolaj + a csirkéhez fél dl balzsamecet | 1 csokor retek | 20 dkg zsenge sárgarépa | 1 darab piros kaliforniai paprika | 1 darab paradicsom | fél kígyóuborka | 25 dkg salátakeverék | 25 dkg túró | 4 levél bazsalikom | 4 szál kakukkfű | 4 szál petrezselyem | 1 gerezd fokhagyma | só, bors | 1 tojás | fél zsemle | 4 egész csirkecomb

  1. Az öntethez a csiliszószt, a gyömbért, az 1 dl olívaolajat és a balzsamecetet összekeverjük.
  2. A zöldségeket megmossuk, felkarikázzuk/feldaraboljuk, keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a salátakeveréket, majd meglocsoljuk az öntettel.
  3. A túrót az aprított zöldfűszerekkel, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, a tojással és a vízbe beáztatott, majd kicsavart zsemlével összedolgozzuk, és a besózott csirke bőre alá habzsákból betöltjük.
  4. A csirkét tepsibe tesszük, meglocsoljuk olajjal, majd 170 ºC-ra előmelegített, légkeveréses sütőben 45 percet sütjük. A salátával tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
SÜTÉS 45 PERC
KALÓRIA 751 KCAL/ADAG

Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2023/04. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.