A mai az utolsó nyári nap – legalábbis, ha a hónapokat nézzük –, így muszáj egy hozzá méltó süteménnyel megünnepelni.

HOZZÁVALÓK 1 KUGLÓFHOZ:

15 dkg vaj/margarin + a formához | 25 dkg porcukor | 5 tojás | 25 dkg túró | 1 csomag sütőpor | 30 dkg liszt + a formához | 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja | 25 dkg sárgabarack (magozott mennyiség), felkockázva
A díszítéshez: 10 dkg fehér csokoládé | 8 darab aszalt sárgabarack

1. Robotgéppel habosra keverjük a puha vajat/margarint a porcukorral, majd egyesével belekeverjük az egész tojásokat, a villával áttört túrót, a sütőporral elkevert lisztet, a citrom héját, végül beleforgatjuk a felkockázott barackot.

2. A masszát beleöntjük a kivajazott, lisztezett kuglófformába, majd 160 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük 45-50 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük.

3. Amikor kihűlt, a vízgőz fölött vagy mikróban megolvasztott fehér csokoládéval megcsorgatjuk, és aszalt barackkal díszítjük.

ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC
SÜTÉS: 45-50 PERC
KALÓRIA 4907 KCAL/ EGÉSZ KUGLÓF

A recept a Nők Lapja Konyha 2017. július-augusztusi számában jelent meg.

Recept: Urbán Gábor

Fotó: Acsai Miklós