HOZZÁVALÓK:
20 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj/margarin 5 dkg mascarpone, 2-3 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor
1. A csokoládét törjük apróra, vízgőz felett olvasszuk meg. Adjuk hozzá a vajat/margarint, a mascarponét, keverjük el, míg teljesen sima lesz.
2. Öntsük akkora szilikonos formába, hogy a csokoládékrém magassága kb. 2 cm legyen. Tegyük hűtőszekrénybe minimum 2-3 órára.
3. Borítsuk ki a formából, vágjuk fel hasábokra, forgassuk meg kakaóporban, majd csomagoljuk be.
ELKÉSZÍTÉS: 25 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA: 2127 KCAL/EGÉSZ ADAG
Még több szaloncukor receptet találsz a Nők Lapja Konyha Desszert 3. számában!
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője