Nincs karácsony szaloncukor nélkül, de ki mondta, hogy az év további napjain száműzni kell az étrendünkből ezt az édességet? Készítsétek el házilag bármikor, hogy az ünnepi hangulat minél tovább tartson!

38_truffelszaloncukor

HOZZÁVALÓK:
20 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj/margarin 5 dkg mascarpone, 2-3 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor

1. A csokoládét törjük apróra, vízgőz felett olvasszuk meg. Adjuk hozzá a vajat/margarint, a mascarponét, keverjük el, míg teljesen sima lesz.
2. Öntsük akkora szilikonos formába, hogy a csokoládékrém magassága kb. 2 cm legyen. Tegyük hűtőszekrénybe minimum 2-3 órára.
3. Borítsuk ki a formából, vágjuk fel hasábokra, forgassuk meg kakaóporban, majd csomagoljuk be.

ELKÉSZÍTÉS: 25 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA: 2127 KCAL/EGÉSZ ADAG

Még több szaloncukor receptet találsz a Nők Lapja Konyha Desszert 3. számában!

Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője