Pofonegyszerű recept kezdő konyhatündéreknek: málnás keksztekercs

Szinte elronthatatlan, hamar elkészül és mindenki szereti – mi az?

Persze, hogy a keksztekercs, amiből – a klasszikus kakaós-kókuszoson túllépve – Kis-Varga Judit kezdők számára is könnyen elkészíthető édességet alkotott. A receptben a darált keksz háztartási kekszből van, a tej mennyisége pedig kis mértékben változhat attól függően, hogy otthon daráltból vagy boltiból készíted.

Hozzávalók 1 db rúdhoz:

A tésztához: 20 dkg darált keksz | 5 dkg porcukor | 1,5 dl tej
A töltelékhez: 12 dkg vaj/margarin | 8 dkg porcukor | 5 dkg friss málna | 2 evőkanál darált keksz/búzadara

  1. A töltelékhez kikeverjük a puha vajat/margarint a porcukorral, majd hozzáadjuk a villával szétnyomkodott málnát és a darált kekszet/búzadarát. Alaposan összekeverjük, felhasználásig a hűtőbe tesszük.
  2. A tészta hozzávalóit tálba mérjük, kézzel összegyúrjuk. Akkor jó, ha a tészta jól formázható, nem morzsálódik és nem is ragad.
  3. Két sütőpapír (vagy folpack) közé tesszük, és kb. 35×25 cm-es téglalappá nyújtjuk (4-5 mm vékony legyen).
  4. Megkenjük a málnás krémmel, a hosszabbik oldalánál fogva szorosan feltekerjük. Folpackba csomagoljuk, a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a krém.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC + HŰTÉS

Recept és fotó: Kis-Varga Judit, a Csak a Puffin blog szerzője

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/02. lapszámában jelent meg.