HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:
1 kis fej vöröshagyma | 1 evőkanál olívaolaj | 10 dkg füstölt sonka | 25 dkg csiperkegomba | 2 gerezd fokhagyma | 5 dkg gouda sajt | só, frissen őrölt bors | 4 tojás | 1 nagy csokor petrezselyem
1. Az apróra kockázott vöröshagymát dinszteljük meg az olívaolajon, adjuk hozzá a felkockázott sonkát, a megmosott, felszeletelt gombát és a zúzott fokhagymát. 8-10 perc alatt pároljuk puhára a gombát, sózzuk, borsozzuk.
2. A tojásokat verjük fel, sózzuk, borsozzuk, keverjük hozzá a finomra aprított petrezselymet. Öntsük a keveréket a gombára, lefedve, takarékon süssük 10 percig az omlettet, majd szórjuk a tetejére a reszelt sajtot.
3. Fedjük le, süssük még 5 percet, így a sajt megolvad, és a tojás megszilárdul. Teljes kiőrlésű pirítóssal kínáljuk.
Egy adag szénhidráttartalma: 8,5 gramm + a kenyér szénhidráttartalma
ELKÉSZÍTÉS: 25 PERC
KALÓRIA: 478 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. szeptemberi számában jelent meg, még több 160 grammos diétás recept társaságában.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője