A lasagne receptekben az a jó, hogy gyakorlatilag bármilyen töltelékkel variálhatóak. A padlizsánszezonra való tekintettel mi most egy ilyen változatot ajánlunk figyelmetekbe.

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

3 evőkanál olívaolaj | 1 fej vöröshagyma | 35 dkg csirkemellfilé | só, bors | 1 darab padlizsán | 2 darab paradicsom | 12 darab lasagnelap | 25 dkg reszelt sajt (trappista, edámi stb.) | 5 dkg reszelt parmezán
A besamelhez: 10 dkg vaj 2 evőkanál liszt | 5 dl tej | 19 dkg pesto (1 kis üveg)

1. Az olívaolajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, megpirítjuk a húst. A zöldségeket felkarikázzuk.

2. A besamelhez megolvasztjuk a vajat egy lábosban, kissé megpirítjuk rajta a lisztet, majd felöntjük a tejjel. Besűrítjük, majd belekeverjük a pestót, kicsit sózzuk, ha szükséges.

3. Egy kerámiatál aljára kenünk a besamelből, erre teszünk egy réteg lasagnelapot, majd egy réteg csirkés ragut, padlizsánkarikákat és paradicsomot. Ismét besamel, tészta, csirkés ragu és zöldségkarikák következnek. A tetejére maradjon besamel, erre szórjuk a reszelt sajtokat. 200 ºC-ra előmelegített sütőben készre sütjük 40-50 perc alatt.

ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC
KALÓRIA: 671 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2017. szeptemberi számában jelent meg, még több ínycsiklandó, boros fogás társaságában.

Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője