Spórolós finomság: zúzanyárs lila hagymával, cukkinivel, paprikával

Tobai Róbert ínycsiklandó és pénztárcabarát ebédet kreált.

A zúza még mindig az olcsóbb húsféleségek közé tartozik, érdemes kísérletezni vele, mert egy kis fantáziával igazán finom és izgalmas fogások készíthetők belőle. Mutatjuk, hogyan:

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg tisztított csirkezúza | só | 1 fej vöröshagyma | 2 darab babérlevél | 2 evőkanál mustár | 20 dkg lila hagyma | 20 dkg cukkini | 2 darab kaliforniai paprika | olaj

  1. A tisztított, félbevágott csirkezúzát sós, vöröshagymás, babérleveles vízben közepes lángon 80-90 perc alatt megfőzzük (ha szükséges, pótoljuk a vizet). Amikor puhára főtt, leszűrjük, a mustárral megkenjük.
  2. Nyársra húzzuk a feldarabolt lila hagymával, félkarikára vágott cukkinivel és kockára vágott kaliforniai paprikával felváltva.
  3. A nyársak mindegyik oldalát serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk, és a kevert salátával tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 262 KCAL/ADAG

Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2023/06. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.