A zúza még mindig az olcsóbb húsféleségek közé tartozik, érdemes kísérletezni vele, mert egy kis fantáziával igazán finom és izgalmas fogások készíthetők belőle. Mutatjuk, hogyan:
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg tisztított csirkezúza | só | 1 fej vöröshagyma | 2 darab babérlevél | 2 evőkanál mustár | 20 dkg lila hagyma | 20 dkg cukkini | 2 darab kaliforniai paprika | olaj
- A tisztított, félbevágott csirkezúzát sós, vöröshagymás, babérleveles vízben közepes lángon 80-90 perc alatt megfőzzük (ha szükséges, pótoljuk a vizet). Amikor puhára főtt, leszűrjük, a mustárral megkenjük.
- Nyársra húzzuk a feldarabolt lila hagymával, félkarikára vágott cukkinivel és kockára vágott kaliforniai paprikával felváltva.
- A nyársak mindegyik oldalát serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk, és a kevert salátával tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 20 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 262 KCAL/ADAG
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes