HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
2 fej vöröshagyma | 3 evőkanál olívaolaj | 30 dkg csiperkegomba | 60 dkg csirkemell | só, bors | 1 csapott teáskanál őrölt kakukkfű | 3 dl főzőtejszín | 60 dkg apró szemű burgonya| 2 szál újhagyma
1. A finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk az olívaolajon, mikor karamellizálódni kezd, hozzáadjuk az alaposan megmosott, egészben hagyott gombákat. Kb. 5 percig pároljuk magas hőfokon, hogy a gomba kiadott leve kissé elpárologjon.
2. Beletesszük a felkockázott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Felöntjük a tejszínnel, és forrás után 3-4 percig főzzük.
3. A burgonyát alaposan megtisztítjuk, sós forró vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd a tejszínes raguba forgatjuk. Frissen vágott újhagymával vagy snidlinggel megszórjuk tálalás előtt.
ELKÉSZÍTÉS: 40 PERC
KALÓRIA: 497 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. októberi számában jelent meg, ahol még több tejszínes hús variációt találtok.
Recept: Hernyák Tomi
Fotó: Gyugyi Péter