A nyári piac egyik legnépszerűbb szereplője minden bizonnyal a zöldborsó, hiszen kicsik és nagyok egyaránt imádják.
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg zsenge zöldborsó | só, frissen őrölt bors | 5 dkg parmezán sajt | 2 evőkanál fenyőmag | 2 gerezd fokhagyma | extra szűz olívaolaj | 20 dkg füstölt sertéscomb (kockázva) | 25 dkg koktélparadicsom | 10 dkg aszalt paradicsom | 50 dkg fusilli (orsótészta) | 1 csokor bazsalikom
- A zsenge zöldborsót sós vízben főzzük puhára, szűrjük le úgy, hogy a főzővizet is tegyük félre. A borsó felét tegyük botmixer táljába, adjuk hozzá a reszelt sajtot, a fenyőmagot, 1 gerezd fokhagymát, 4 evőkanál olajat és annyi főzőlevet, hogy épp ellepje a borsót.
- Turmixoljuk krémesre, ha túl sűrű, adjunk még hozzá a főzővízből. Olyan állaga legyen, hogy el tudjuk keverni majd a kifőtt tésztával. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítsük.
- Az apróra kockázott sonkát a másik gerezd zúzott fokhagymával 1-2 kanál olívaolajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomot, fonnyasszuk ezt is meg, keverjük hozzá az egészben hagyott borsót és a csíkokra vágott aszalt paradicsomot.
- A tésztát főzzük ki lobogó sós vízben, amint megfőtt, szűrjük le, keverjük össze a borsópestóval, majd a sonkás-borsós raguval. Bazsalikommal megszórva tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 776 KCAL/ADA
Recept és fotó: Vrábel Kriszta