Júniusban a mediterrán konyháé a főszerep!

Izgalmas pácok, ínycsiklandó grillezett húsok, melléjük gazdag saláták – mi kell még egy emlékezetes grillpartihoz? Tobai Róbert izgalmas fogásával nem lőhetsz mellé, mutatjuk is hozzá a receptet: 

Hozzávalók 4 személyre:

10 dkg magozott zöld olívabogyó | 2 gerezd fokhagyma | 1 csokor petrezselyem | 1 dl olívaolaj | fél dl száraz fehérbor | 2 evőkanál fehér balzsamecet | 1 kg csirkecombfilé | só, bors

  1. Az olívabogyót tálba tesszük, majd hozzáadjuk a tisztított fokhagymát, a petrezselymet, az olajat, a bort, a balzsamecetet, és alaposan összeturmixoljuk.
  2. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, megkenjük az olívás krémmel. Hűtőben 2-3 órát állni hagyjuk.
  3. A bepácolt húsokat közepes hőmérsékletű grillre tesszük, 5-5 percet sütjük oldalanként. Kevert salátát, grillezett paradicsomot, olívabogyót, de akár héjában sült burgonyát is kínálhatunk mellé.

ELKÉSZÍTÉS 15 PERC + PÁCOLÁS, SÜTÉS
KALÓRIA 625 KCAL/ADAG

Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Mediterrán különszámában jelent meg. Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.