Ismerős, ugye? Van otthon ez is-az is, az ember mégse tudja, mit is kéne főzni. Mintha mindig ugyanaz a néhány étel lenne műsoron, a többiek pedig hiába unják épp úgy, mint te, semmilyen jobb ötlettel nem állnak elő. Most jövünk mi!
Íme egy egyszerű és szezonális ételekből álló lista, amiben mindenki talál kedvére valót! Hát még az, aki hozzám hasonlóan neki nem állna kétszer főzni egy nap, és biztosan nem főz hétköznap levest – és másodikat sem –, nekik több mint egy hétre elég lehet az inspiráció. Figyelem: recepteket most csak mutatóban közlünk, a lényeg a közös ötletelés, és hogy rászokjunk a heti tervezésre, amivel kapcsolatban korábban már adtunk ötleteket. Íme, a heti menü:
Hétfő:
- reggeli: tejbegríz gyümölcsökkel
- ebéd: lebbencsleves, magyaros zöldbabfőzelék fasírttal
- vacsora: házi pogácsa, tea
Kedd:
- reggeli: tonhalas, olívabogyós tojáskrém zöldségekkel
- ebéd: minestrone leves, gyümölcsös palacsinta
- vacsora: káposztás rétes kész réteslapból
Szerda:
- reggeli: sült virsli, mustár, kenyér, saláta
- ebéd: burgonyaleves, rántott patiszon
- vacsora: focaccia friss zöldsalátával
Csütörtök:
- reggeli: gyümölcsrizs
- ebéd: csontleves, töltött paprika
- vacsora: babkrémes tortilla
Péntek:
- reggeli: baconos csavart kész levelestésztából
- ebéd: paradicsomleves
- vacsora: langyos cukkinisaláta
Szombat:
- reggeli: házi túrós batyu
- ebéd: zöldborsókrémleves, csirkepörkölt nokedlivel, káposztasalátával
- vacsora: kukoricás burgonyakrémleves szezámmaggal
Vasárnap:
- reggeli: french toast gyümölcsökkel
- ebéd: málnakrémleves, mézes-mustáros karaj zöldbabbal
- vacsora: cukkini parmezános bundában
Jó étvágyat kívánunk mindenkinek!
Kiemelt kép: Getty Images