Terei-Vigh Krisztina receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.

Imádod a bolognai spagettit, de a bikinidiéta nem engedi a kalóriadús tésztát? Próbáld ki a már itthon is nagy népszerűségnek örvendő, zöldségekből készített „tésztákat”!

Hozzávalók 4 személyre:

1 fej brokkoli | olaj| 1 kg sárgarépa (nagyobb méretű darabok) | 6 dl főzőtejszín | só | 20 dkg reszelt cheddar sajt

  1. A megmosott, rózsáira szedett brokkolit sütőpapírral kibélelt tepsire halmozzuk, meglocsoljuk olajjal, megsózzuk. 180 ºC-ra előmelegített sütőben készre sütjük 20-30 perc alatt.
  2. A répát meghámozzuk, megmossuk, megtöröljük. Zöldséghámozóval hosszanti irányban vékony „szélesmetéltre” vágjuk. Sós, forró vízben 2 perc alatt megfőzzük, leszűrjük, majd hideg vízzel leöblítjük.
  3. A tejszínt lábasban felforraljuk, sóval ízesítjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajt felét. Addig keverjük, amíg teljesen elolvad. A megfőtt répát összeforgatjuk a tejszínes-sajtos szósszal, és a sült brokkolival tálaljuk. Végül megszórjuk a maradék reszelt sajttal.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 674 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina 

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2018/06. lapszámában jelent meg.