HOZZÁVALÓK EGY 22 CM ÁTMÉRŐJŰ TORTÁHOZ:
Az alaphoz: 12,5 dkg vaj/margarin + a formához | 5 dkg porcukor | 20 dkg morzsolt kakaós keksz
A töltelékhez: 50 dkg natúr krémsajt | 20 dkg tejföl | 1 csomag vaníliás cukor | 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja | 13 dkg cukor | 1 dl víz | 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor |4 tojás | 10 dkg étcsokoládé, aprítva
A díszítéshez: 5 dkg étcsokoládé forgács
1. Az alaphoz megolvasztjuk a vajat/margarint, majd a porcukorral összekevert kekszre öntjük, eldolgozzuk. Nem áll össze tésztává, de ha összenyomjuk, tapadnia kell. Ha nem, adunk hozzá 1-2 evőkanál vizet.
2. A kekszalapot egy 22 cm átmérőjű, kivajazott, csatos tortaformába töltjük, jól lenyomkodjuk. 170 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 10 perc alatt, a sütőből kivéve újra lenyomkodjuk egy kanál hátával. Kihűtjük.
3. A töltelékhez simára keverjük a krémsajtot, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a citrom héját és a cukrot, majd hozzáadjuk a vízben elkevert kakaóport, végül az egész tojásokat.
4. A kekszes alapra töltjük, beleszórjuk az aprított étcsokoládét. 140 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük 50-55 perc alatt. Tálalás előtt étcsokoládé forgáccsal díszítjük.
ELKÉSZÍTÉS: 45 PERC
SÜTÉS: 10 + 50-55 PERC
KALÓRIA: 5117 KCAL/EGÉSZ TORTA
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2017/2. számában jelent meg, még több sajttorta társaságában.
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Körmendi Imre