A csokoládészalámi méltán népszerű édesség.

Pillanatok alatt elkészül (akárcsak a mandulás, ribizlis torta), akár még a gyerkőcök is meg tudják csinálni, ráadásul sokáig eláll. Kell ennél több? Íme, a recept, amivel egyszerűen lehetetlenség mellélőni:

Hozzávalók 1 rúdhoz:

20-25 dkg háztartási keksz | 20 dkg étcsokoládé, olvasztva | 15 dkg vaj/margarin, olvasztva | 3 dkg liofilizált fekete ribizli | 10 dkg aszalt füge, kockázva | 1 dl tej (opcionális)

  1. A kekszet tiszta uzsonnás zacskóba tesszük, és nyújtófával apróra törjük. A többi hozzávalóval együtt keverőtálba tesszük, összeforgatjuk – ha nagyon száraz, és nem áll össze, akkor kevés tejet adunk hozzá, hogy jól formázható legyen. A masszát kb. 5 cm átmérőjű rúddá formázzuk.
  2. Fóliába csomagoljuk, legalább 2-3 órára hűvös helyre tesszük (tehetjük hűtőbe is, de ott nagyon meg fog keményedni). Forró vízbe mártott késsel szeleteljük. Érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni!

ELKÉSZÍTÉS 10 PERC
KALÓRIA 3451 KCAL/RÚD

Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2023/06. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.