A mediterrán népek mesterei a falatnyi ételek készítésének, elképesztően sokszínű a spanyol tapasok (amiket nemrég itthon is kipróbáltunk), az olasz antipastik és a közel-keleti mezzék világa. Ha kerti partit tervezel, ne is keresgélj tovább, a Nők Lapja Konyha Mediterrán finomságok különszámában Vrábel Kriszta fenséges „mini” fogásaival garantáltan lenyűgözöd majd a vendégeket! Íme, az egyik kedvencünk:
Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma | olívaolaj | 30 dkg fehér grillkolbász | 40 dkg főtt csicseriborsó (konzerv) | 30 dkg paradicsom | 2 gerezd fokhagyma | 1 dl száraz vörösbor | 1 dl paradicsomszósz | só, frissen őrölt bors | 30 dkg leveles spenót
- A finomra vágott vöröshagymát nagy serpenyőben, olívaolajon dinszteljük puhára, adjuk hozzá a nagyobb darabokra vágott grillkolbászt, pirítsuk át.
- Tegyük bele a lecsöpögtetett csicseriborsót, a darabolt paradicsomot, a szeletelt fokhagymát, majd öntsük fel a borral és a paradicsomszósszal.
- Sózzuk, borsozzuk, takarékon főzzük össze a ragut kb. 15 perc alatt. Ekkor adjuk hozzá a megmosott, lecsöpögtetett, szükség szerint összevágott spenótleveleket. 1 perc alatt fonnyasszuk meg a spenótot a forró raguban, majd tálaljuk. Friss kenyérrel, bagettel kínáljuk.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
KALÓRIA 1370 KCAL/EGÉSZ ADAG
Recept és fotó: Vrábel Kriszta