Már bőven benne járunk a nyárban, amikor sokan útra kelünk, és más országokba utazunk. Természetes, ha ilyenkor megismerkedünk a helyi kultúrával is, amibe beletartoznak a nemzeti ételek is. Hiszen a gasztronómia olyasmi, ami által sokkal jobban megismerjük az adott országot – az étkezés ugyanis nemcsak arról szól, hogy tápanyaggal lássuk el a szervezetünket, hanem egy rítus, összekötő kapocs az emberek között.
Ahogy Al Ghaoui Naima is írta a Nők Lapja 2021/25. számában, sokat elmond rólunk, a kultúránkról, hogyan viszonyulunk az ételhez és az étkezéshez. Együtt eszünk, vagy külön? Kellő tisztelettel, hálával fordulunk táplálékunk felé, vagy pazarló módon bánunk vele? Erős közösségépítő ereje lehet az étkezésnek ott, ahol nem feledkeznek meg erről.
Ezért, na meg persze az élmény miatt sem érdemes kihagyni a helyi konyhát az utazás alkalmával – de vajon mennyire fogna ki rajtunk egy ottani menü? Egyáltalán: tudnánk, mit kell rendelni, vagy hogy mit hoznak ki a tányérunkon? A kvízre kattintva kiderül!
A tesztben felhasznált képek: Getty Images
Kiemelt kép: Getty Images / Canva