HOZZÁVALÓK 4 POHÁRHOZ:
10 dkg cukor | 1 dl tejszín | 65 dkg sült sütőtökhús | 40 dkg mascarpone | 12 dkg porcukor | fél teáskanál fahéj | 25 dkg csokoládés fekete keksz | 4 darab babapiskóta | 5 dkg étcsokoládé
1. A cukrot világos aljú edényben alacsony lángon megkaramellizáljuk. Hozzáadjuk a meleg tejszínt és kevergetve felolvasztjuk benne a karamellt, majd félretesszük kihűlni.
2. A tökhúst leturmixoljuk, majd alaposan kidolgozzuk a mascarponéval, porcukorral, fahéjjal, majd hozzáadjuk a kihűlt karamellt is. A fekete kekszet összetörjük, a poharakba rétegezzük felváltva a krémmel.
3. A tetejére is kekszmorzsát szórunk, ez lesz a „föld”. A babapiskótákat olvasztott étcsokoládéval feliratozzuk, majd beleszúrjuk a pohárkrémbe, mint egy sírkövet.
ELKÉSZÍTÉS: 25 PERC + TÖKSÜTÉS
KALÓRIA: 989 KCAL/POHÁR
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. októberi számában jelent meg, még több halloweeni édesség társaságában.
Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője