Ismerős, ugye? Van otthon ez is-az is, az ember mégse tudja, mit is kéne főzni. Mintha mindig ugyanaz a néhány étel lenne műsoron, a többiek pedig hiába unják épp úgy, mint te, semmilyen jobb ötlettel nem állnak elő. Most jövünk mi! Íme egy egyszerű és szezonális ételekből álló lista, amiben mindenki talál kedvére valót! Hát még az, aki hozzám hasonlóan neki nem állna kétszer főzni egy nap, és biztosan nem főz hétköznap levest – és másodikat sem –, nekik több mint egy hétre elég lehet az inspiráció. Figyelem: recepteket most csak mutatóban közlünk, a lényeg a közös ötletelés, és hogy rászokjunk a heti tervezésre, amivel kapcsolatban korábban már adtunk ötleteket. Íme, a heti menü:
Hétfő:
- reggeli: tükörtojás pirítóssal, zöldségekkel
- ebéd: májgaluskaleves, tökfőzelék fasírttal
- vacsora: tökfőzelék fasírttal
Kedd:
- reggeli: tejbegríz
- ebéd: ribizlileves, zöldséges lasagne
- vacsora: sárgarépás bruschetta
Szerda:
- reggeli: french toast gyümölcsökkel
- ebéd: paradicsomleves, rántott halrudak francia salátával
- vacsora: főtt kukorica vajjal
Csütörtök:
- reggeli: vajas kifli karamellás tejjel
- ebéd: joghurtos karfiolleves, darás tészta
- vacsora: gombás rizskása
Péntek:
- reggeli: gyümölcsös házi túrókrém
- ebéd: burgonyakrémleves, pásztortarhonya
- vacsora: fetás-szalonnás zöldborsópalacsinta
Szombat:
- reggeli: burgonyás pogácsa tejföllel
- ebéd: fokhagymakrémleves, görögsaláta zöldfűszeres csirkecombbal
- vacsora: tojásos nokedli salátával
Vasárnap:
- reggeli: gofri gyümölcsökkel, lekvárral
- ebéd: halászlé kovászos kenyérrel, túrós palacsinta
- vacsora: caprese saláta
Jó étvágyat kívánunk mindenkinek!
Kiemelt kép: Getty Images