HOZZÁVALÓK 8 KIFLIHEZ:
25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt | 25 dkg fehér liszt + a formázáshoz | 1 kávéskanál só | 2 kávéskanál szódabikarbóna | 4 dl kefir | 1 tojás a kenéshez | 2,5 dkg zabpehely a szóráshoz
1. A liszteket keverjük el egymással, a sóval, szódabikarbónával. Adjuk hozzá a kefirt, pár perc alatt kézi dagasztóval dolgozzuk össze. Dagasztani nem kell, akkor kemény lesz a tészta!
2. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát kerek lappá. Vágjunk belőle 8 cikkelyt, a szélesebb felüknél kezdve sodorjuk fel őket kiflinek. Helyezzük sütőpapírral bélelt sütőlemezre, kenjük meg a felvert tojással, szórjunk rájuk zabpelyhet. Süssük 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percet.
ELKÉSZÍTÉS: 25 PERC
SÜTÉS: 20 PERC
KALÓRIA: 290 KCAL/DARAB
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. novemberi számában jelent meg, még több illatos, házi péksütemény társaságában.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője