HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
5 evőkanál olívaolaj | 1 fej vöröshagyma | 30 dkg darált hús | 20 dkg cukkini | só, frissen őrölt bors | 2 teáskanál szárított bazsalikom | 25 dkg natúr krémsajt | 10 dkg rizs | 4-5 darab kaliforniai paprika
1. Kevés olajon megpároljuk a megtisztított, apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a darált húst, megpirítjuk. A cukkinit lereszeljük almareszelőn, a húshoz adjuk, tovább pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal fűszerezzük, majd hozzákeverjük a krémsajtot is.
2. A rizst kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük, majd a darált húsos részhez keverjük. A kaliforniai paprikák „kalapját” levágjuk, kicsumázzuk, a ragut betöltjük a paprikákba. Kerámiatálba ültetjük őket, meglocsoljuk kevés olajjal, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
ELKÉSZÍTÉS: 45 PERC
SÜTÉS: 30 PERC
KALÓRIA: 595 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. novemberi számában jelent meg, még több sajttal töltött fogás kíséretében.
Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője