Ha elképzelni sem tudod, hogy a forróságban eltekerd a sütő gombjait, de szívesen meglepnéd a családot valami édességgel, íme, Urbán Gábor bombabiztos receptje, amivel tuti, hogy nagy sikered lesz majd!
Hozzávalók kb. 15 gombóchoz:
A szilvafagylalthoz: 40 dkg magozott szilva, pürésítve + néhány szem a tálaláshoz | 2 dl víz | 10 dkg cukor
Az öntethez: 1,5 dl habtejszín | 10 dkg fehér csokoládé | 3 dkg darált mák
- Az öntethez felforraljuk a tejszínt, keverőtálban ráöntjük az összetört fehér csokoládéra, majd simára keverjük a mákkal. Kihűtjük.
- A fagylalt hozzávalóit botmixerrel pürésítjük, majd fagylaltgépben elkészítjük. Hozzáforgatjuk a kihűlt öntetet, tálalásig mélyhűtőbe tesszük.
- Tálaláskor a fagylaltot kehelybe gombócozzuk, friss szilvával tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + FAGYASZTÁS
KALÓRIA 116 KCAL/GOMBÓC
Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes