Mézes-mustáros káposztás spagetti pirított sertésszűzzel

Újítsunk egy kicsit a káposztás tésztán!

Van, aki imádja, más szívből gyűlöli a klasszikus káposztás tésztát – különösen az utóbbi tábor figyelmébe ajánljuk mai receptünket, ami ugyan káposztás tészta, de köze sincs a porcukorral/borssal megszórt eredetihez.

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg sertésszűz | olaj | só | 50 dkg spagetti | 20 dkg vöröshagyma | 3 evőkanál méz | 3 evőkanál mustár | fél fej (kb. 50 dkg) fehér káposzta | 15-20 dkg sárgarépa | 1 darab kápia paprika | 4 dl tejföl | 1 evőkanál szójaszósz | 1 csokor petrezselyem | 7 dkg parmezán

  1. A lehártyázott húst csíkokra vágjuk. Serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk, közben sózzuk. A spagettit lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
  2. A megpucolt vöröshagymát félkarikára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a mézet és a mustárt, pirítjuk 1-2 percig. A káposztát, a tisztított sárgarépát és a kicsumázott paprikát vékony csíkokra vágjuk, a hagymára dobjuk, együtt pirítjuk tovább 10 percig. Felöntjük 1 dl vízzel, majd a tejfölt, szójaszószt is beletesszük, sózzuk, 3 perc alatt összeforraljuk.
  3. A zöldséges részt összeforgatjuk a hússal és a spagettivel. Tálaláskor reszelt parmezánt adhatunk hozzá, a tetejére nagyon vékony csíkokra vágott friss káposztát is szórhatunk.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
KALÓRIA 995 KCAL/ADAG

Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes
Teríték: Corner Home Decor

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2023/08. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.