Minden nemzetnek megvannak a maga jellegzetes fogásai (kvízünkből kiderítheted, hogy mennyire ismered őket), amivel utazásaink alatt garantáltan találkozhatunk. Aki járt már Indonéziában, minden bizonnyal megkóstolta mai finomságunkat, a satay-t – amit szerencsére könnyedén elkészíthetünk mi magunk is.
Mutatjuk is, hogy hogyan:
Hozzávalók 4 személyre:
1 fej vöröshagyma | olaj 1 kávéskanál currypor | 10 dkg sós mogyoróvaj | 3 dl kókusztej | 1 dl főzőtejszín | 1 darab csilipaprika (elhagyható) | só, bors | 60 dkg csirkemellfilé | 2 evőkanál szójaszósz | 1 teáskanál hámozott, frissen reszelt gyömbér | 1 gerezd fokhagyma
- A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a curryt és a mogyoróvajat. Felöntjük a kókusztejjel és a tejszínnel, összeforraljuk, megsózzuk. (Aki tesz bele, itt adja hozzá aprítva a csilipaprikát.) Addig forraljuk, amíg olyan sűrű lesz, mint egy mártás.
- A felcsíkozott csirkét tálba szórjuk, összeforgatjuk a szójaszósszal, a reszelt gyömbérrel, a zúzott fokhagymával és 2 evőkanálnyi mogyorómártással. Hűtőszekrényben hagyjuk állni 2-3 órát.
- A hűtőből kivéve pálcikára húzzuk, teflonserpenyőben kevés olajon megsütjük mindkét oldalát 4-4 perc alatt. A mogyorómártással tálaljuk, kínálhatunk mellé zöldséges pirított tésztát.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC + PÁCOLÁS
KALÓRIA 557 KCAL/ADAG
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter