Ismerős, ugye? Van otthon ez is-az is, az ember mégse tudja, mit is kéne főzni. Mintha mindig ugyanaz a néhány étel lenne műsoron, a többiek pedig hiába unják épp úgy, mint te, semmilyen jobb ötlettel nem állnak elő. Most jövünk mi! Íme egy egyszerű és szezonális ételekből álló lista, amiben mindenki talál kedvére valót! Hát még az, aki hozzám hasonlóan neki nem állna kétszer főzni egy nap, és biztosan nem főz hétköznap levest – és másodikat sem –, nekik több mint egy hétre elég lehet az inspiráció. Figyelem: recepteket most csak mutatóban közlünk, a lényeg a közös ötletelés, és hogy rászokjunk a heti tervezésre, amivel kapcsolatban korábban már adtunk ötleteket. Íme, a heti menü:
Hétfő:
- reggeli: házi túrós batyu leveles tésztából
- ebéd: görögdinnyeleves, sütőben sült paprikás krumpli
- vacsora: füge krémfehér sajttal
Kedd:
- reggeli: zabpalacsinta
- ebéd: csirkeraguleves, krumplifőzelék fasírttal
- vacsora: kaszinótojás
Szerda:
- reggeli: főtt virsli, mustár, saláta
- ebéd: káposztaleves, rakott padlizsán
- vacsora: svéd gombasaláta rozskenyérrel
Csütörtök:
- reggeli: serpenyőben sült melegszendvics paradicsomos mártogatóval
- ebéd: rántott leves, túrós csusza
- vacsora: főtt kukorica
Péntek:
- reggeli: gyümölcsturmix növényi tejjel
- ebéd: gyümölcsleves, krumplis tészta
- vacsora: karfiolkrémes szendvics
Szombat:
- reggeli: gofri lekvárral, gyümölcsökkel
- ebéd: zöldségraguleves, babos-sörös kolbász
- vacsora: édesköményes saláta fetával
Vasárnap:
- reggeli: tonhalsaláta
- ebéd: olaszos paradicsomleves, Hasselback csirke
- vacsora: padlizsánkrémes pirítós salátával
Jó étvágyat kívánunk mindenkinek!
Kiemelt kép: Getty Images