HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:
2 dl frissen facsart és leszűrt mandarinlé, 2 dl víz édesítőszer ízlés szerint, 4 darab lapzselatin, 5 dkg étcsokoládé (82%-os), 1 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor, 3 tojásfehérje, 2 dl hideg habtejszín, habbá verve
ELKÉSZÍTÉS:
1. A mandarinléhez öntsük hozzá a vizet, ízlés szerint édesítsük. Forraljuk fel, keverjük el benne a lapzselatint, várjuk meg, míg elolvad, majd öntsük 4 pohárba a levet. Szilárdulásig tegyük hűtőszekrénybe.
2. A csokoládémousse-hoz vízgőz felett olvasszuk meg a csokoládét, keverjük el a kakaóporral. A tojásfehérjét verjük fel kemény habnak, óvatosan forgassuk össze az olvasztott csokoládéval.
3. Szedjük a megszilárdult mandarinzselére. Tálalásig tartsuk hűtőszekrényben, felvert tejszínhabbal tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS: 25 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA: 309 KCAL/ADAG
Még több egészséges csokis finomságért lapozd fel a Nők Lapja Konyha DESSZERT különszámát!
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője
Próbáld ki a laktózmentes zabpelyhes-magos csokoládékockát is, a receptet ide kattintva találod!